Броят на загиналите мирни жители при обстрела от ВСУ в Белгород нарасна до 24 души

Броят на загиналите мирни жители при обстрела от ВСУ в Белгород нарасна до 24 души Снимка: Стоп кадър RuTube

Броят на загиналите в резултат на удара на украинската армия по Белгород се увеличи до 24 души, съобщи губернаторът на региона Вячеслав Гладков.

"В град Белгород в резултат на масиран обстрел от страна на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) към 8.30 часа тази сутрин са загинали 24 души, съдебномедицинските експерти са установили, че има още едно загинало дете. Друг ранен е починал в болницата, без да дойде в съзнание. Групи от федерални и регионални лекари се бориха за живота на пациента до последно", написа губернаторът в своя Telegram-канал.

Гладков съобщи в събота следобед, че ВСУ е обстрелвал центъра на Белгород. От Министерството на отбраната на Русия съобщиха, че със средствата на ПВО са прихванати ракетите "Олха" и голяма част от реактивните снаряди на РСЗО Vampire, няколко реактивни снаряда и касетъчни части от свалените ракети "Олха" са уцелили Белгород. От ведомството посочват също, че ВСУ са нанесли удар по Белгород в опит да отклонят вниманието от пораженията на фронта и да провокират руските войски към подобни действия.

ООН осъди удара на ВСУ по гражданската инфраструктура в Белгород.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: