Шефът на TikTok подаде оставка заради спора с Тръмп

Шефът на TikTok подаде оставка заради спора с Тръмп Снимка: pixabay

Главният изпълнителен директор на TikTok Кевин Майер подаде оставка по-малко от три месеца след като започна работа, предаде Ройтерс.

Това стана няколко дни, след като TikTok подаде иск срещу администрацията на Тръмп, за да оспори забраната на правителството за работата на приложението в САЩ.

Според Майер през последните няколко седмици „политическата ситуация се промени драстично" и той е бил принуден да „преосмисли сериозно" корпоративните приоритети.

На този фон и тъй като очакваме да постигнем споразумение много скоро [с властите на САЩ], с тежко сърце исках да ви информирам всички, че съм решил да напусна компанията", пише той в корпоративно писмо.

TikTok потвърди за агенцията напускането на изпълнителния директор. Политическата динамика през последните няколко месеца „съществено промени" мащаба на ролята на Майер, отбелязват в компанията.

Американските власти смятат, че TikTok може да предава поверителни данни на американците на китайските власти.

В началото на юли държавният секретар на САЩ Майк Помпео съобщи, че започва дискусия за блокирането на приложението в страната. Тогава той посъветва гражданите да използват социалната мрежа с повишено внимание, „така че лична информация да не попадне в ръцете на китайските комунисти".

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: