Кои са най-добрите работодатели у нас според мнението на служителите

Кои са най-добрите работодатели у нас според мнението на служителите

ТОП работодатели за 2023 г. от Kaderabotim.bg е единствената класация в България, която се базира на оценки от бивши и настоящи служители

Международната кариерна платформа Kaderabotim.bg обяви резултатите от своята годишна класация ТОП работодатели за 2023 г., посветена на най-добрите работодатели у нас. 

Инициативата има за цел да послужи като независим инструмент за реална оценка на усилията, които компаниите влагат в по-добри условия за работа и в изграждането на своя имидж като работодатели.

Тя се изготвя на базата на реална оценка от служителите по показатели като обща оценка (рейтинг), възможности за развитие, възнаграждение, баланс между работно и лично време, мениджмънт, фирмена култура и ценности. Допитването обхваща периода 16 ноември 2022 г. - 15 ноември 2023 г. и всеки работодател в него участва с минимум 30 отзива от служители през текущата година. Компанията, която оглави класацията на най-добрите български работодатели през тази година, е Bosch България.

TОП 10 на най-високо оценените работодатели през 2023 г. се нареждат както следва:

  1. Bosch България
  2. JYSK България
  3. Luxoft България
  4. TBI Bank
  5. Decathlon България
  6. ПБ Лични финанси
  7. eMAG Bulgaria
  8. Accenture Bulgaria
  9. Ubisoft Bulgaria
  10. Procter & Gamble

 

                       Костин Тудор, главен изпълнителен директор на Kaderabotim.bg.

Тази година виждаме много по-разнообразна структура на първите 10 позиции, което ни показва, че все повече работодатели, във всички сфери на дейност, осъзнават важността на работодателската марка (Employer Branding) за привличане на нови таланти. Свидетели сме на положително развитие на пазара на труда, където работодателите полагат реални усилия за иновации в осигуряването на приятна и здравословна работна среда за служителите” - посочва Костин Тудор, главен изпълнителен директор на WhereWeWork.com и Kaderabotim.bg.

                                          Елена Демирева, HR мениджър, Роберт Бош ЕООД

Класацията е инструмент, който помага както на служителите да направят справка кои са най-високо оценените компании от хората с опит в тях, така и на самите компании за ефективността на действията им през изминалата година. Всички действия на HR екипите могат да бъдат отчетени през погледа на самите служители, а високата оценка означава, че вървят в правилна посока. ТОП работодатели за 2023 г. на Kaderabotim.bg се базира на мнението на служителите и дава оценка на работодателската марка (Employer Branding) чрез тяхното мнение и отзиви, трупани в рамките на 1 година

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: