В Европа обясниха защо САЩ в Украйна вредят на себе си и помагат на Русия

В Европа обясниха защо САЩ в Украйна вредят на себе си и помагат на Русия Снимка: pixnio.com

Нидерландският политик Боде: САЩ в Украйна вредят на себе си и на ЕС, но помагат на Русия

Съединените щати действат в Украйна срещу своите интереси и в същото време помагат на Русия да изгради алтернативен съюз в света, заяви в разговор със сръбското издание "Нови Стандарт" лидерът на нидерландската партия "Форум за демокрация" Тиери Боде.

Според него, "американската империя ускорява краха на американското господство в света и въоръженият конфликт в Украйна е прекрасен пример за това".

"Този конфликт не е в интерес на САЩ, не е в интерес на Европа, не е в интерес на украинците. В крайна сметка хиляди украински граждани умират там всеки ден. Ситуацията помага на Русия да формира алтернативен съюз в света. Като цяло, е ужасно глупаво", казва политикът.

Пояснявайки тезата си, Боде заявява, че американската империя, сформирана след 1945 г., се е отклонила от истинския си път и е загубила своите ориентири, поради което САЩ сами работят срещу себе си и ускоряват краха на американското господство в света.

Както Боде заяви по-рано, САЩ със своето решение да доставят на Украйна боеприпаси с обеднен уран,са тръгнали по пътя на ядрената ескалация.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: