Война: Руските милиардери са забогатели с $32 милиарда

Война: Руските милиардери са забогатели с $32 милиарда Снимка: https://pixabay.com/

Общото състояние на най-богатите предприемачи от Русия е нараснало с $32,01 милиарда от началото на годината

Най-много отново е добавил съсобственикът на "Лукойл" Вагит Алекперов, чийто капитал е нараснал със 7,25 млрд. долара, достигайки 22,6 млрд. долара, изчисли РИА Новости по данни на Bloomberg Billionaires Index (BBI).

Индексът се изчислява въз основа на стойността на акциите на компаниите, в които милиардерите притежават дялове. За някои компании изчислението се основава на съотношението на тяхната капитализация към EBITDA или цената на акциите към печалбата на акция. Общо рейтингът на BBI включва 500-те най-богати хора в света, като вече включва 25 руски граждани, а общото им състояние към 1 август е 309,17 милиарда долара.

Класирането в челната десетка не е променено спрямо ситуацията месец по-рано. Така най-богат остава Владимир Потанин, един от основните собственици на Norilsk Nickel, който от началото на годината е увеличил състоянието си с $1,13 млрд. до $29,7 млрд.

Второ място заема съсобственикът на Новатек Леонид Михелсон, чието състояние е нараснало с 3,49 млрд. долара до 28,1 млрд. долара.

На трето място е Владимир Лисин, бенефициентът на NLMK, който е увеличил състоянието си с $4,36 млрд. до $24,2 млрд. от началото на годината.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: