Проучване: Повечето републиканци подкрепят Тръмп

Проучване: Повечето републиканци подкрепят Тръмп Снимка: https://pixabay.com/

Резултатите от проучването сочат, че Тръмп има подкрепата на 54% от републиканците, докато само 17% биха гласували за ДеСантис

Доналд Тръмп доминира над съперниците си за републиканската президентска номинация, с разлика от 37 процента между него и втория губернатор на Флорида Рон ДеСантис, според ново проучване на The New York Times и Siena College.

Според Танюг резултатите от проучването показват, че Тръмп има подкрепата на 54 процента от републиканците, докато едва 17 процента биха гласували за ДеСантис. Всички останали кандидати имат подкрепата на три процента и по-малко от републиканците.

Победа над Байдън

Според американския вестник Тръмп е начело в почти всяка демографска група и регион, както и във всички идеологически крила на партията.

„Тръмп води с големи преднини сред мъжете и жените, по-младите и по-възрастните гласоподаватели, умерените и консервативни гласоподаватели, тези с висше образование и тези без дипломи в градовете, предградията и селските райони“, според New York Times.

В същото време огромното мнозинство от републиканците, 58 процента, заявиха, че Тръмп е кандидатът, който може да победи настоящия президент на Съединените американски щати Джо Байдън.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: