И Индонезия открива национална крипто борса

И Индонезия открива национална крипто борса Снимка: https://pixabay.com/

Регулаторът на страната вече е провел тестове за системна интеграция между търговци, борси, клирингова палата и депозитар

Индонезийската агенция за регулиране на търговията със стокови фючърси (Bappebti) ще отвори национална крипто борса, която ще стартира този месец. След това всички търговски операции с криптовалута в страната ще се извършват само през тази платформа.

Вече се споразумяхме за правилата на борсата. Там е регламентиран принципът „познай своя клиент“ (KYC), отбелязват от ведомството.

Представителите на Bappebti също изясниха как са се подготвили за стартирането на крипто борсата.  


Агенцията също така е изпратила съобщение до министъра на търговията на Индонезия относно плановете за стартиране на крипто борса. Освен ако не е указано друго, ръководителят на Bappebti ще подпише разрешение, което ще даде на лицензираните търговци един месец да се присъединят към сайта.

През 2021 г. ръководителят на Централната банка на Индонезия Пери Варджио обяви намерението на регулатора да издаде собствена национална цифрова валута (CBDC). В момента законът на Индонезия забранява използването на криптовалути като платежен инструмент, но търговията с цифрови активи в страната е разрешена.

През 2018 г. крипто борсата Tokocrypto беше официално стартирана в страната. Платформата стана първата крипто компания в Индонезия, одобрена от Bappebti. От 2020 г. Binance е един от инвеститорите на борсата.
 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: