Най-красивите държави в света

Най-красивите държави в света

Били ли сте на някое от тези невероятни места?

Когато има 193 изключително различни държави, изглежда почти невъзможно да се направи кратък списък на най-красивите места в света. Всяка страна може да предложи нещо уникално и направо зашеметяващо – от интригуваща архитектура и пъстроцветни пейзажи, до сложни истории и вековни традиции. И, разбира се, хората в сърцето на всяка нация, които правят родината им да се отличава от останалите.

В следващия списък на 18-те най-красиви страни в света, се съсредоточаваме върху места, които предлагат впечатляваща гама от природни чудеса, наред със създадени от човека творения и градове, също толкова жизнени, колкото и околната среда. Освен това, всички те полагат усилия да запазят своите исторически структури и артистични практики, като същевременно правят път на новите технологии, които да помогнат за подобряването на живота на нацията. От извисяващите се планини на Оман до белия пясъчен бряг на Тайланд, това са най-красивите държави в света, които трябва да посетите през живота си.

 

1. Малдивите

Малдивите определят какво трябва да бъде едно далечно бягство със своите бели пясъчни плажове, курорти от световна класа и пълни с палми гори. Традициите на архипелага в Индийския океан са повлияни от много от съседните страни, създавайки многостранна култура, различна от навсякъде другаде по света. Плюс това, под повърхността на аквамаринената вода се крие процъфтяваща екосистема от цветни коралови рифове и уникален морски живот, който може да се намери само около тези острови.

 

2. Коста Рика

Коста Рика е домакин на приблизително половин милион вида в своите мъгливи речни долини, идилични плажове и редки пасища. Близо една четвърт от земята е защитена от околната среда, което позволява на местната флора и фауна да процъфтява и да създаде естествено спиращо дъха място. Освен пейзажа си, централноамериканската страна приютява и многобройни петзвездни спа центрове и ресторанти, които помагат на посетителите да завършат деня си на приключения с релаксираща нотка.

 

3. Италия

Възхвалявана за своята апетитна кухня, живописни пастелни села и трайна почит към изкуството, трудно е да изберете откъде да започнете, когато говорите за Италия и нейната красота. За жителите на града и любителите на историята Рим е родното място на западната цивилизация, с множество древни места за откриване. Село Вернаца в Чинкуе Тере призовава романтиците да се разходят из улиците с бонбонени цветове, преди да се установят на пристанището. И никоя ваканция в Италия не е пълна без поне еднодневна екскурзия до тосканската винена провинция, където лозята се простират докъдето поглед стига. Да не пропускаме и карнавалната перла Венеция, а ако се докопате до билети в рамките на сезона – и домът на операта и романтиката Верона.

 

4. Швейцария

Често разглеждана като зимна страна на чудесата, Швейцария привлича посетители от векове заради заснежените си планини и чистия, свеж въздух. Ски ентусиастите често се тълпят в старинните села, като прикътания Цермат в швейцарските Алпи, за да се качат на пистите и да се насладят на гледките. Въпреки това, Швейцария е също толкова зашеметяваща и през по-топлите месеци, с тучни ковачници в долини и изумрудени езера. В страната има и някои от най-впечатляващите примери за средновековна и ренесансова архитектура, които могат да се открият в стария град на Берн.

 

5. Перу

Мнозина са чували за монументалните руини на инките в Мачу Пикчу, но помислете, че това е само частица от чудесата, които Перу може да предложи. В сърцето на пустинята Ика се намира причудливият оазис Хуакачина, където гостите могат да изследват съседните дюни зад малкото селце през нощта. Недалеч от зеления връх на Мачу Пикчу се намира планината Виникунка в цветовете на дъгата. И едно пътуване до Перу не е пълно без пътуване до Лима, столицата на страната, изпълнена с архитектура от колониалната епоха и изобилие от предколумбово изкуство.

 

6. Япония

Никоя държава не може да балансира живостта на града със спокойствието на природата така безпроблемно, както Япония. Ароматните черешови цветове и бамбуковата гора Арашияма осигуряват убежище в Киото, докато през нощта градът оживява с хора, натъпкани в ресторантите, за да опитат местните кулинарни шедьоври. Вековни светилища и храмове, осеяни из цялата страна, дават уроци за миналото на нацията. Междувременно Токио продължава да се доказва като лидер в иновациите.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: