Европа въведе санкции срещу руски компании, занимаващи се с компютърна безопасност

Европа въведе санкции срещу руски компании, занимаващи се с компютърна безопасност Снимка: pixnio.com

Но това тях малко ги вълнува

Европейският съюз публикува нов санкционен списък, в който този път влезе голямата руска компания Positive Technologies, съобщава Forbes.

Основната й специализация е информационната сигурност. Компаниите "Итеранет" и "Поиск-ИТ", работещи в областта на информационните технологии и сигурността, също попаднаха в този списък.

Съобщава се, че причината за включването им в санкционния списък на ЕС са техните лицензи от Федералната служба за сигурност. (ФСБ). Такива лицензи се издават на организации, участващи в разработването на технологии за криптиране и защита на информация за руските разузнавателни служби, както и системи за събиране и анализ на големи бази от данни.

В разговор с Forbes представители на Positive Technologies потвърдиха причината за налагането на санкции срещу тях. В същото време те нарекоха този лиценз задължително изискване за всички водещи играчи в областта на киберсигурността в Русия. Фирмата също така подчерта, че санкциите няма да окажат никакво влияние върху бизнеса на компанията.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: