Засилват се мерките за сигурност на държавните заводи от военно-промишления комплекс

Засилват се мерките за сигурност на  държавните заводи от военно-промишления комплекс Снимка: https://pixabay.com/

Във връзка с взривовете от снощи, в ход са протоколите за реакция

Премиерът акад. Николай Денков възложи на Министерството на икономиката и индустрията и МВР - Главна дирекция „Национална полиция“, направление „Контрол по общоопасните средства“ и Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, да извършат проверки и да предприемат превантивни действия за сигурността на държавни и частни производствени предприятия от българската военна индустрия.

Екипи на институциите ще направят посещения в няколко обекта утре.

Целта е спешно да се подсилят мерките за сигурност на предприятията и хората в сектора, след като малко след полунощ на 25 юни избухнаха взривове в склад за боеприпаси на частен производител край Карнобат.

Освен сигурността на гражданите, предприятията и районите около тях, приоритет на правителството е и цялостната подкрепа за развитието на българската отбранителна индустрия, ключова за икономиката на страната.

Във връзка с взривовете от снощи, в ход са протоколите за реакция.

С оглед на ситуацията, министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов възложи засилване на мерките за сигурност на всички държавни заводи от военно-промишления комплекс и районите около тях.

МС

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: