Китай предрича експлозивен ръст на икономическото сътрудничество с Русия

Китай предрича експлозивен ръст на икономическото сътрудничество с Русия Снимка: 1prime.ru

Ръководителят на CODA Хе Чженвей: очакваме експлозивен растеж на икономическото сътрудничество между Русия и Китай

Сътрудничеството между Русия и Китай в търговията и инвестициите ще се разширява, икономическото сътрудничество между двете страни го очаква експлозивен ръст, заяви в интервю за РИА Новости ръководителят на Китайската асоциация за развитие на предприятията в чужбина (CODA) Хе Чженвей.

"Сега китайските компании инвестират много в руския пазар. Всички знаят, че Китай винаги се застъпва за глобализацията, за развитието на глобализацията, за това, икономиката да принадлежи на целия свят, тоест за такъв модел на икономика, при който всички по света си сътрудничат. Ето защо, виждайки възможностите на руския пазар, китайските компании, изхождайки от  принципите на пазара, ще се възползват, разбира се, от тези възможности. Следователно сътрудничеството с Русия, било в търговията или в инвестициите, ще се разширява", каза той.

Хе Чженвей отбеляза, че е оптимист за сътрудничеството между Русия и Китай в тази сфера.

"Мисля, че руско-китайското икономическо сътрудничество очаква експлозивен растеж. Според нашите прогнози няма съмнение, че целта за двустранна търговия от 200 милиарда долара ще бъде реализирана предсрочно. Миналата година двустранната търговия вече достигна 190 милиарда долара, така че съм сигурен, че тази година ще надхвърли 200 милиарда. Така че на следващия етап Русия и Китай ще си поставят нова цел в търговията, тъй като,  постигайки една цел, ти задължително трябва да се движиш напред и нагоре... Така че, аз много оптимистично гледам на перспективите за руско-китайско сътрудничество", каза той.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: