Прокуратурата е уведомила Тръмп за наказателно разследване срещу него

Прокуратурата е уведомила Тръмп за наказателно разследване срещу него

Прокурорите са уведомили официално бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, че срещу него се води наказателно разследване, съобщи вестник "Политико"

"Федералните прокурори уведомиха с писмо бившия президент Доналд Тръмп, че е обект на наказателно разследване", пише изданието, позовавайки се на източник, запознат с въпроса.

Вестникът обяснява, че известието "е най-ясният сигнал", че специалният прокурор Джак Смит, на когото е възложено да разследва работата на Тръмп със секретни документи, "е на ръба да вземе решение по случая на бившия президент".

Информацията за писменото уведомление до Тръмп беше потвърдена от телевизионния канал ABC. Той отбелязва, че целта на това известие е да информира 45-ия американски президент за евентуално обвинение.

В понеделник Асошиейтед прес съобщи, че адвокатите на Тръмп са се срещнали с представители на Министерството на правосъдието на САЩ. Това може да означава скорошно приключване на разследването по случая със секретни документи, открити по-рано в резиденцията на бившия ръководител на Белия дом, пише изданието.

Преди две седмици адвокатите на бившия президент поискаха среща с главния прокурор на САЩ Мерик Гарланд във връзка с възможното неправомерно поведение на специалния прокурор Смит. Агенцията отбелязва, че често по време на подобни срещи защитниците се опитват да убедят представители на Министерството на правосъдието да не повдигат обвинения.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: