Цените на петрола се повишават поради рисковите пазарни настроения

Цените на петрола се повишават поради рисковите пазарни настроения

Световните цени на петрола се повишават в петък сутринта, сочат данни от търговията

Пазарите обръщат внимание на новините за споразумения относно лимита на държавния дълг на САЩ, което подкрепя рисковия апетит на търговците, а също така очакванията от срещата на ОПЕК +.

До обяд цената на августовските фючърси за петрол сорт Брент нараства с 0,54% до 74,68 долара за барел, юлските фючърси за WTI - с 0,53% до 70,47 долара.

Котировките на петрола се подкрепят от рисковия апетит на търговците на фона на новините от САЩ. По-рано Сенатът прие законопроект за повишаване на тавана на държавния дълг, а преди това, в сряда, документът беше одобрен с мнозинство от Камарата на представителите. След одобрение от двете камари инициативата ще отиде за подпис при президента на САЩ Джо Байдън.

Сега пазарите очакват с нетърпение срещата на ОПЕК и нейните съюзници в рамките на алианса ОПЕК +, която ще се проведе във Виена на 3-4 юни. Полугодишните срещи на ОПЕК и ОПЕК+ са особено важни, тъй като участниците в тях в пълен състав оценяват ситуацията на петролния пазар и въз основа на анализа могат да решат да коригират параметрите на сделката ОПЕК+.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: