Големите компании за криптовалута започнаха мащабни съкращения

Големите компании за криптовалута започнаха мащабни съкращения Снимка: https://pixabay.com/

Аналитичната платформа Nansen и крипто борсата Binance ще съкратят до 30% от служителите

Големите крипто компании започнаха да извършват мащабни съкращения на персонал. Анализаторската платформа Nansen съкрати 30% от персонала си, докато крипто борсата Binance планира да съкрати около 20% от персонала си през юни.

Ръководителят на Nansen Алекс Сваневик написа в Twitter, че голямото намаление е предизвикано от две причини. Първо, през последните години Nansen изгради голям екип и сега компанията има изобилие от служители - този брой хора не беше част от основната стратегия на фирмата, каза Сваневик.

Втората причина той нарече трудна година за пазарите на криптовалута. Въпреки приходите от работа с корпоративни и институционални клиенти, разходите на Nansen са твърде високи за сегашното състояние на нещата.
 

Платформата Nansen стартира през 2019 г. и в нея е инвестирано от a16z (Andreessen Horowitz),  клон на Coinbase, американската инвестиционна фирма Tiger Global и други големи компании. Близо 120 служители са работили в централата на Nansen в Сингапур миналата година, съобщи Bloomberg.

На свой ред, криптожурналистът Колин Ву, цитирайки множество източници, каза, че крипто борсата Binance също е започнала съкращения, но точният брой на хората, които са били съкратени, все още не е известен. Общият брой на служителите на Binance е около 8 хиляди души. Ву казва, че около 20% може да бъдат уволнени през юни.

Говорител на Binance коментира тези съкращения за The Block. Според него съкращенията са засегнали някои служители, които не са се представили добре или не са се вписвали в културата на борсата.

Тук не става въпрос за определяне на размера [на екипа], а по-скоро за преоценка дали имаме правилния талант и експертен опит, за да вършим критичните задачи, и затова ще продължим да се стремим да запълним стотици отворени позиции“, каза говорителят на борсата.

През януари изпълнителният директор на Binance Changpeng Zhao обяви планове за увеличаване на екипа на борсата с 15% до 30% през 2023 г. Към 31 май има 327 отворени позиции, публикувани на уебсайта на Binance.  

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: