Мъск заяви, че президент на САЩ трябва да стане "нормален човек"

Мъск заяви, че президент на САЩ трябва да стане "нормален човек" Снимка: стопкадър видео

Предприемачът Илон Мъск гласува за Джо Байдън на президентските избори в САЩ през 2020 г., но сега смята, че начело на страната трябва да застане "нормален човек"

Това каза той в интервю за CNBC.

Така Мъск коментира въпроса на телевизионния водещ Дейвид Фабер дали съжалява за избора си през 2020 г. „Иска ми се президентът да е нормален човек. Това е, което искам“, каза Мъск в отговор. Той също цитира идеята, че „предпочитаме да бъдем водени от хора, избрани на случаен принцип от телефонния указател, отколкото от професори от Харвард“, отбелязвайки, че смята това мнение за мъдро.

Когато водещият попита Мъск дали сега е недоволен от Байдън, той отговори на въпроса с въпрос: „Не искаме ли всички нормален човек да стане президент?“ След това Фабер помоли Мъск да изясни какво означава „нормален човек“, предполагайки, че става дума за компетентност.

„Да, мисля, определено <…>. Тъй като президентът е де факто главен изпълнителен директор на страната, за нас наистина има значение дали той е добър изпълнителен директор. Не става въпрос само за това дали споделя вашите вярвания, но и за това дали той знае как да направи нещо? Всеки ден трябва да се вземат много решения. Много от тях не са свързани с морални убеждения. И ние просто се нуждаем от добър лидер, главният изпълнителен директор на Америка“, каза Мъск в отговор.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: