Илон Мъск определи дистанционната работа като морално несправедлива и арогантна

Илон Мъск определи дистанционната работа като морално несправедлива и арогантна Снимка: https://pixabay.com/

Основателят на Tesla и SpaceX Илон Мъск смята, че възможността за дистанционна работа поставя тези, които работят на лаптопи, в неравностойно положение в сравнение с тези, чиято работа е невъзможна в такъв формат

  Хората, които могат да работят от разстояние, са в привилегирована позиция в сравнение с тези, чиято работа не може да се извършва от вкъщи. Това заяви той в интервю за CNBC.

„Не е само въпрос на представяне. Мисля, че е неправилно от морална гледна точка“, каза той.

Според него представителите на много професии по принцип не могат да работят от вкъщи - като разносвачите на храна или работниците, които ремонтират къщи. „Това изглежда ли морално правилно? Какво, по дяволите, е това”, коментира Мъск.
 

Той също така нарече хората от Силициевата долина „класа на собственици на лаптопи, живеещи в La La Land“. „Хората, по дяволите, трябва да спрат да бъдат арогантни и да се занимават с тези глупости за работа от вкъщи“, добави милиардерът.

През ноември 2022 г. Мъск отмени дистанционната работа в Twitter, изисквайки всички служители да бъдат в офиса 40 часа седмично, освен ако той лично не одобри отсъствието от работното място. Той разшири подобно изискване и към служителите на Tesla.

В писмо до работниците, цитирано от Bloomberg, той пише, че изискването за прекарване на 40 часа седмично в офиса е по-малко, отколкото компанията изисква от служителите, които работят в завода.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: