Защо криптовалутните проекти започнаха масово да променят названията си

Защо криптовалутните проекти започнаха масово да променят названията си Снимка: ferra.ru

Експерти предлагат думата "крипто индустрия" да се замени с "децентрализирана система“, тъй като крипто индустрията е влошила репутацията си

Много криптопроекти решиха да проведат ребрандиране и да премахнат от наименованията си думите ТАЕ и Web3. По данни на изданието Decrypt това е свързано факта, че тези термини са започнали да се асоциират с измами и спекулации.

Например, Reddit замени раздела NFT с "дигитални колекционерски предмети", а компанията за майнинг на биткойни Riot Blockchain се преименувана на Riot Platforms. Експертите също така предлагат да се замени думата "криптоиндустрия"с "децентрализирана система".

Според анализаторите криптовалутните проекти се нуждаят от ребрандиране, за да привлекат повече потребители и партньори. Те вярват, че Web3 -термините вече са станали неактуални и са недостъпни за масовия потребител, а така също предизвикват недоверие и отхвърляне.

Не всички криптопроекти обаче са готови да се откажаг корените си. Някои от тях все още продължават да използват думи, свързани с криптоиндустрията в имената си, като твърдят, че това им помага да се откроят от конкуренцията и да подчертаят принадлежността си към новата икономика.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: