Цените на петрола растат и днес

Цените на петрола растат и днес

Световните цени на петрола се повишават във вторник сутринта преди публикуването на редица макроикономически данни, включително за запасите от тази суровина в САЩ, сочат данните от търговията

Днес цената на юнските фючърси за петрол  сорт Брент нараства с 0,68%, до 84,75 долара за барел, майските фючърси за WTI - с 0,76%, до 80,35 долара.

Пазарите очакват  публикуването на данни за търговските петролни запаси в САЩ в сряда. Анализаторите смятат, че през седмицата до 7 април запасите в страната са намалели с 1,3 милиона барела след спад с 3,74 милиона барела седмица по-рано. Очаква се също така  спад  с 1,5 милиона барела на запасите от бензин след спад от 4,1 милиона и спад в запасите от дестилат от 0,75 милиона барела след спад от 3,63 милиона.

Освен това търговците очакват публикуването на икономически данни, които ще бъдат взети предвид от Федералния резерв на заседанието му на 3 май. Анализаторите очакват забавяне на годишната инфлация в страната до 5,2% през март от 6% месец по-рано.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: