Мъск заяви, че няма да допусне трета световна война заради Starlink

Мъск заяви, че няма да допусне трета световна война заради Starlink Снимка: starlink

Ръководителят на SpaceX, която притежава сателитната интернет мрежа Starlink, Илон Мъск заяви, че няма да позволи ескалация на конфликта в Украйна заради използването на терминалите на Starlink

Както Мъск написа на страницата си в социалните медии, сателитната мрежа се използва на предната фронтова линия, където няма други възможности за свързване с интернет, но компанията възнамерява да предотвратиескалация на конфликта, който може да доведе до трета светова война” поради използването й.

Ръководителят на SpaceX също подчерта, че терминалите Starlink не трябва да се използват за военни цели.

Така Мъск реагира на съобщението на един от потребителите на социалната мрежа, който призова ръководителя на SpaceX да възстанови пълното функциониране на Starlink в Украйна.

Припомняме, че по-рано беше съобщено, че в началото на февруари SpaceX ограничи възможността да се използва мрежата на Starlink за управление на дронове. „Знаем, че военните ги използват за комуникации и това е нормално. <...> Но никога не е било наше намерение те да ги използват за нападателни цели ”, каза в тази връзка президентът на компанията Гуин Шотуел.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: