Мъск стана първият човек в историята, загубил 200 милиарда долара

Мъск стана първият човек в историята, загубил 200 милиарда долара Снимка: © Businesblog

Американският предприемач и милиардер Илон Мъск стана първият човек в историята, загубил 200 милиарда долара, съобщава Bloomberg

"Състоянието на 51-годишният Мъск рязко падна до 137 милиарда долара, след като акциите на Tesla се сринаха през последните седмици, включително спада от 11% във вторник, според индекса на милиардерите на Bloomberg. Нетното му състояние достигна връх от 340 милиарда долара на 4 ноември 2021 г. ," - съобщава агенцията .

Американската компания Tesla Motors е основана през 2003 г. като разработчик и производител на електрически превозни средства и свързаните с тях технологии. Централата се намира в Пало Алто, Калифорния. В допълнение към електрическите превозни средства, компанията произвежда батерии и електрически двигатели, използвайки собствена технология и продава на други автомобилни компании, по-специално Toyota и Daimler.

В края на октомври Мъск най-накрая приключи сделката за 44 милиарда долара за придобиване на социалната мрежа Twitter. Той обеща да либерализира редакционната политика на социалната мрежа, която беше широко критикувана за твърдата цензура, да създаде съвет за модериране на съдържанието и докато съветът не заработи, да не взема глобални решения за редакционната политика и възстановяването на блокирани акаунти.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: