Рекордните 66 513 участници се включиха в играта-тест „Без грешки на пътя“

Рекордните 66 513 участници се включиха в играта-тест „Без грешки на пътя“ Снимка: sou-zlatarov.org

По трима участници от всяка катерогия ще получат награди, като печелившите са определени чрез томбола

На 7 декември приключи второто издание на играта-тест „Без грешки на пътя“, организирана от ГД „Национална полиция“ - МВР, Гаранционен фонд (ГФ) и Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ). В периода на играта от 16 ноември до 7 декември тестът е решен от 66 513 души. Индивидуалните участници са 7 585, а в категорията групови участници – училища, детски градини и други организации – са се включили 58 928 деца. 

По трима участници от всяка катерогия ще получат награди, като печелившите са определени чрез томбола при използване на специализиран софеур. Наградите са  3 ваучера от магазин за техника/книжарница, всеки на стойност 100 лв. за индивидуални участници и 3 ваучера от магазин за техника/книжарница, всеки на стойност 200 лв. за групови участници. (детски градини, училища, образователни организации и други).(

Постигнатото изключително високо ниво на участие ясно демонстрира полезността и атрактивността на теста „Без грешки на пътя“. Той остава достъпен за свободно ползване и след края на играта на сайта на АБЗ (www.abz.bg). В теста, чрез картинки, са представени 10 обичайни ситуации на пътя, като целта е децата да открият дали има „грешка на пътя“ и да посочат каква е тя.  В отговор към всеки въпрос-ситуация има разработена кратка образователна част и се представя вече „вярната“ картинка. Тестът е подходящ както за индивидуални, така и за групови занимания с деца на тема пътна безопасност и основни правила за движение по пътищата.

Провеждането на играта-тест „Без грешки на пътя“ е посветена на международната инициатива „Заедно за безопасността на децата на пътя!“, която обединява държавни институции от сферата на пътната безопасност, застрахователни асоциации и други организации от осем европейски държави - Австрия, България, Хърватия, Унгария, Полша, Румъния, Словакия и Словения. Участниците в нея реализират различни инициативи и дейности, насочени към пътната безопасност и целящи да бъде опазено най-ценното за всички нас – здравето и живота на нашите деца.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: