Безработицата във Великобритания нарасна през юли-септември

Безработицата във Великобритания нарасна през юли-септември Снимка: spearswms.com

Националното статистическо Бюро на Великобритания: безработицата в страната е нараснала до 3,6% през юли-септември

Безработицата във Великобритания през юли-септември е нараснала до 3,6%, докато нивото през юни-август е било 3,5%, показват данните на Националното статистическо бюро (ONS) на страната.

Анализатори, анкетирани от портала DailyFx прогнозираха запазване на показателя на нивото от юни-август. През същия период на предходната година безработицата е била 4,3%.

При това средният брой на безработните над 16 години в страната през юли-септември възлиза на 1,224 милиона души, което е спад с 69 хиляди в сравнение с април-юни и с 227 хиляди в сравнение със същия период на миналата година.

В същото време средният брой на заетите британци на възраст над 16 години през юли-септември нараства на годишна база със 148 хиляди и възлиза на 32,739 милиона души. Делът на заетите във възрастовата група от 16 до 64 години е 75,5%.

Средната реална седмична заплата в страната, включително бонусите, се е увеличила с 6% на годишна база, а без бонусите - с 5,7% . Анализаторите прогнозираха ръст съответно от 5,9% и 5,5%.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: