Разкрит е принципът, според който парите „сами“ идват при вас

Разкрит е принципът, според който парите „сами“ идват при вас Снимка: https://pixabay.com/

Eкспертът Кава: За пасивен доход трябва да инвестирате част от заплатата си в различни активи

Възможно е да създадете основа за пасивен доход, когато парите сякаш сами идват при вас, дори и при малка заплата. За да направите това, ще помогнат базовите принципи за управление на парите - money management, разказва експертът Ходжа Кава  за 1prime.

"Създаването на пасивен доход е възможно дори на базата на малки и средни заплати. Това изисква познаване на основните принципи на управление на парите (money management ). На първо място, трябва да инвестирате определен процент от входящия поток в актив, който ще генерира пасивен доход в бъдеще“, отбелязва експертът.

Друг основен принцип може да се нарече диверсификация в различни активи. Дори опитните инвеститори не трябва да избират само един вид инвестиция: винаги има рискове.

Днес има няколко вида пасивни доходи, най-основните от които са банкови депозити, ценни книжа или създаването на някакъв уникален личен продукт, за който хората ще са готови да платят.

Депозитът се счита за консервативен инструмент, който ви позволява да запазите реалната стойност на парите от ефектите на инфлацията, което е много важно в днешния свят. С правилния подход тази опция има минимални рискове от загуба на активи. Инвестиране в ценни книжа сега, загуби своята привлекателност.

Що се отнася до създаването на стойност, която е интересна за целевата аудитория, тук можете да помислите за създаване на цифрово съдържание, което може да привлече не само зрители, но и рекламодатели. В този случай приходите се генерират от броя прегледи на съдържанието. 

След като създаде добър продукт веднъж, авторът получава пасивен доход в бъдеще“, отбеляза Кава.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: