2024: Тръмп се готви за реванш?

2024: Тръмп се готви за реванш? Снимка: стопкадър Euronews

Доналд Тръмп може да обяви решението си отново да се бори за Белия дом на 14 ноември, съобщи американското издание Axios, позовавайки се на трима източника от най-близкото обкръжение на милиардера

Твърди се, че съветниците на бившия президент ще вземат едноседмична пауза след обявяването на резултатите от междинните избори на 8 ноември.

По време на митинг в Айова политикът намекна на поддръжниците си, че обмисля номинацията си.

   С голяма вероятност съм готов да направя това отново, за да стане страната ни по-успешна и по-сигурна. Така че се пригответе!

Доналд Тръмп, 45-ият президент на САЩ

Проучванията показват, че партията на Тръмп може да си осигури силно мнозинство в Камарата на представителите. По-малка разлика се очаква между републиканци и демократи в битката за Сената, чийто състав ще бъде актуализиран с една трета.

Въпреки това, политикът, който не е признал поражението си през 2021 г., може да се изправи пред вътрешнопартийни борби. Един от съперниците му за номинацията може да бъде губернаторът на Флорида Рон Десантис.

Наблюдатели смятат, че потенциалната номинация на Тръмп може да тласне действащия държавен глава - Джо Байдън - да се кандидатира за втори мандат.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: