Най-издирваната в Европа престъпница е арестувана в Еквадор

Най-издирваната  в Европа престъпница е  арестувана в Еквадор

Съвместната операция на полицейските сили на Испания, Еквадор и Колумбия завърши с ареста на Вивиана Андреа Валехо Гутиерес

Тя беше в списъка на най-търсените престъпници в Европа според Интерпол и испанската полиция.

Испанската полиция съобщи за нейния арест вчера, 31 октомври. Тя е задържана на 28 октомври в еквадорския град Мачала.
 

Тя е обвинена в участие в трафик на хора с цел сексуална експлоатация, трафик на наркотици и пране на пари. По тези обвинения я чакат 32 години затвор. Според испанската полиция Вивиана Андреа Валехо Гутиерес е била член на международна престъпна организация, която е довеждала жени от Колумбия в Испания и ги е принуждавала да проституират.

Съобщава се, че Вивиана Андреа Валехо Гутиерес е предлагала на жени от Колумбия да се преместят в Испания, за което е трябвало да се занимават с проституция там, за да платят на организацията 1,5 хил. евро. След пристигането в Испания им съобщавали, че сумата се е увеличила на 3000 евро,  нямали право да напускат апартамента, в който живеели за повече от един час на ден, от тях се изисквало да се занимават с проституция по всяко време на деня и нощта, както и да продават кокаин на клиентите.

Вивиана Андреа Валехо Гутиерес живее в Испания, но след като е обявена за издирване, се премества в Колумбия. Колумбийската полиция е съобщила на испанските си колеги, че издирваната жена живее в отдалечен район на границата с Еквадор и периодично идва в тази страна, където също действат членове на престъпната организация.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: