15 зашеметяващи хотелски градини

15 зашеметяващи хотелски градини Снимка: pixabay.com

Градините имат своя начин да завладеят душата ви. Може би това е свежият флорален оттенък, гледката на цъфнали гардении и вишневи цветя или успокояващите звуци на струящ се поток, който ви кара да се чувствате по-близо до природата, дори когато пространството е сред градски пейзаж. Или те просто ви осигуряват спокоен оазис в забързаното ежедневие.

Пътеводителят на Forbes селектира някои от най-удивителните градини от цял ​​свят. 

Villa d’Este, Лаго ди Комо

градина

Езерото Комо спира дъха. Но градината на Вила д'Есте ще го направи още веднъж. 25 декара стогодишни дървета, статуи на фигури като Херкулес и живи рози на лейди Бенкс, южни магнолии и китайска глициния. Градините илюстрират бароковата природа на Ломбардия, като същевременно включва и ренесансов и романтичен стил.

Hotel Chinzanso Tokyo, Токио

Градина и мост

Никога не бихте предположили, че тази градина от 17 акра живее в оживен Токио. Градината от 1878 г. ще ви накара да забравите всичко за града с триетажната му пагода, езерцето във формата на глава и ревящите водопади.  Напролет всичко се оцветява в розово от 20-те разновидности на черешови цветя и камелии (хотелът е известен с камелиите, които растът там от 14-ти век) през пролетта, а през есента се трансформира в огнено червено, оранжево и златисто. Приятно е да се разходите по алеите и през летните нощи, когато множество светулки ви правят път.

The K Club, Килдаре, Ирландия

градина

Тези градини по поречието на река Лифи, датиращи от 19 век, са разположени на 700 декара. С 40-минутна разходка по елите можете да видите много. Безупречно поддържаната градина цъфти със сезонни цветя и включва малък остров и арборетум. Не пропускайте да видите и необичайни екземпляри, като Кипариса на Лаусън, Дървото с лалетата и кокичетата на Страфан.

Resort & Spa Rancho Valencia, Сан Диего

басейн

Бивше цинково ранчо, тази градина предлага изобилие от лимонови и портокалови горички. Но ще откриете много повече, докато прекосите 45-те декара. Тук расте нар, декоративни растения (бугенвилия), сукуленти (алое, агаве), ехиуми (гордост на Мадейра). Има разкошна розова градина и кичести дървета (диви палмови фурми, 55-годишен фикус).

Four Seasons Hotel Kyoto, Киото

градинаСъздадена преди около 800 години, градината с площ от 100 000 квадратни метра първо е принадлежала на резиденцията на Шигемори Тайра, най-големият син на самурай от 12 век. 

В стил икенива (ikeniwa) или "езерце градина", това място внушава спокойствие. Древната градина придобива нов облик всеки сезон. Тя се оцветява с вишневи цветове през пролетта, фуксия през лятото, кленови листа през есента и сливи цъфтят през зимата.

Mirbeau Inn & Spa Plymouth, Масачузетс

езерцеАко намирате картината на Моне „Водни лилии“ завладяваща, посетете хотел Мирбу (Mirbeau). Той моделира зеленото си пространство върху градините на френския импресионист в Гиверни. Разходете се по площадките, за да видите дървета като червени кленове, дрянове и плачещи върби, храсти-джуджета,  лилии, хортензии и магнолии. Ще намерите и реплика на емблематичния зелен мост, простиращ се над езеро, който направи Моне известен.


The Langham Huntington, Пасадена
градинаРазположена в полите на планините Сан Габриел, тази забележителност се състои от четири градини в рамките на своите 23 декара. Преминете през спокойния двор, където каменна пътека ви води около езерце и сред цветята на крушовите дървета. Не забравяйте да разгледате и Японската градина, с езерото с водопад, извит червен мост и дървета с вишни.

Hotel New Otani Tokyo The Main и Hotel New Otani Tokyo Executive House Zen 



Градина от розиДвата хотела споделят 10 акра японска градина с древни каменни фенери, алени мостове, водоеми и водопади. Градината е на повече от 400 години и някога е принадлежала на самураи.

Градината Red Rose Garden на покрива е само на 20 години, но също е впечатляваща. Със своите 30 000 червени рози с различни размери, форми и вид, градината използва компост, приготвен от остатъците от храна от ресторанта и рециклирана дренажна вода. 

Four Seasons Hotel Hampshire, Англия

градина500 декара градини, пасища и гористи местности - една иделична английска картина. Точно за това е избор за провеждането на множество сватби на открито.

Auberge du Soleil, Напа

лавандула

Стогодишни маслинови дървета и дъбове дават сянка в това слънчево убежище. Лавандулата, подрязаният чемшир и мирта добавят цвят, а гледката към долината е удивителна. Докато пейзажът сам по себе си е прекрасен, градината се откроява с повече от 100 скулптури, които обогатяват пейзажа. Изработена от повече от 60 калифорнийски художници, тя е една от най-цялостните скулптурни градини в щата.

Rosewood San Miguel de Allende, Мексико

градина

В Сан Мигел де Аленде тази градината се нарича "касона" или имение. Тя имитира архитектурата на периода от 1521 до 1821 г., когато богатите хасиенди, позиционирали помещения около централно открито пространство. Фонтан стои в средата като символ на родословието. 

Four Seasons Hotel Hampshire, Палм Спрингс

Garden

Този пустинен оазис изобилства от зеленина в своите 45 декара. Градината е дом за до 14 разновидности на цитрусови дървета, включително портокали, лимони, грейпфрут и мандарини. Цветя цъфтят целогодишно. Живите флорални нюанси, цитрусовият аромат и пламтящото слънце го превръщат в рай.

Не е чудно, че легендарният режисьор Франк Капра често го посещава, за да намери творческо вдъхновение. Той нарече хотела неговия „Шангри-Ла за писане на сценарии“.

Хотел South Beach, Маями

лобиЗеленината е вградена в стените на този еко-шик хотел. Живите стени изпъстрят имота - от асансьорите до президентския апартамент. Тук е една от най-големите запазени стени от мъх в САЩ с 11 000 растения. Те намаляват жегата, предлагат убежище и управляват оттока на дъждовните води.

Лобито привлича вниманието. Проектирана от Plant the Future, жива стена се откроява като произведение на изкуството, изобразяващо човек (изработен от растения), който плува по бяла повърхност.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: