30,6 млн. лв. за киберсигурност тръгват от днес за бизнеса по Плана за възстановяване

30,6 млн. лв. за киберсигурност тръгват от днес за бизнеса по Плана за възстановяване Снимка: Министерство на иновациите и растежа

Министър Пулев и Илияна Илиева, директор на Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“ активираха кандидатстването електронно от Варна. Фирмите вече могат да подават документи по процедурата.

Днес се отвори за кандидатстване процедура за „ИКТ решения и киберсигурност“ за 30.6 млн. лв. Това е втората процедура, която Министерството на иновациите и растежа (МИР)стартирапо Плана за възстановяване. Това съобщи на брифинг министър Александър Пулев във Варна. 

„По процедурата българските компании могат да получат грантове от 3000 лв. до 20 000 лв., като няма да се налага съфинансиране“, изтъкна той. По нея фирмите ще могат да заздравят системите си за сигурност. Тя е изключително релевантна предвид ситуацията, посочи той и допълни, че българският бизнес ще може да използва средствата за киберсигурност, сайтове, онлайн магазини, приложения за телефони, IT-системи и дигитален маркетинг.Срокът за кандидатстване по процедурата е два месеца.

„В МИР имаме вече 2 процедури отворени по Плана за възстановяване, като по първата за Технологична модернизация кандидатстването вече приключи и имаме отличен резултат, тъй като са подадени 2500 проектни-предложения“, съобщи Пулев.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: