Битанското разузнаване: Русия няма ракети, които да поддържат наземна офанзива

Битанското разузнаване: Русия няма ракети, които да поддържат наземна офанзива Снимка: https://pixabay.com/

Според Министерството на отбраната на Великобритания Русия не разполага с достатъчно ракети, необходими за сухопътна офанзива в Украйна

Според медиите на Острова,  британските разузнавачи са заявили в ежедневния си доклад, че в Донбас, в източната част на страната, украинските сили продължават да отблъскват опитите на Русия да превземе въхлерската електроцентрала и че руската артилерия остава съсредоточена в районите около градовете Краматорск и Северск.

Русия увеличи използването на ракети за противовъздушна отбрана в подкрепа на наземни атаки поради критичен недостиг на специални ракети.

Съобщава се също, че руските сили са разположили стратегически системи за противовъздушна отбрана С-300 и С-400, предназначени да свалят самолети и ракети на големи разстояния, близо до Украйна в началото на инвазията.

Има голям шанс тези оръжия да пропуснат набелязаните цели и да причинят цивилни жертви, тъй като ракетите не са оптимизирани за тази роля и техните екипажи нямат нужното обучение за такива мисии“, твърди британското министерство, цитирано от Танюг.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: