Петролът Brent се търгува за 115,7 долара за барел

Петролът Brent се търгува за 115,7 долара за барел Снимка: https://pixabay.com/

Котировките на петрола са стабилни в четвъртък сутринта, но се отбелязва спад за първи път от ноември

Страховете, свързани с възможността за глобален икономически спад и съответно намаляване на търсенето на петрол в резултат на затягането на паричната политика от най-големите централни банки в света, оказаха натиск върху пазара през юни. Тези страхове изтласкаха на заден план сигнали за възможно намаляване на доставките на петрол на световния пазар.
 

В центъра на вниманието на търговците в четвъртък е срещата на министрите на страните от ОПЕК+, която е насрочена за днес следобед. Преди това ще се състои заседание на министерския мониторингов комитет на алианса. Пазарът очаква ОПЕК+ отново да одобри леко увеличение на производството, отбелязва Bloomberg.

"Не очаквам никакви изненади от ОПЕК+", каза Уорън Патерсън, анализатор в ING Groep NV в Сингапур. "Мисля, че това ще бъде много бърза среща."

Тази сутрин августовските фючърси за Brent паднаха с $0,56 (0,48%) на лондонската борса ICE Futures до $115,7 за барел. По време на предишната сесия Brent падна с 1,72 долара (1,5%) до 116,26 долара за барел. 

Августовските фючърси изтичат в края на търговията на 30 юни. По-активно търгуваните септемврийски контракти поскъпнаха с $0,13 (0,11%) до $112,57 за барел.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: