Мъск ще „оздравява“ Twitter и ще „рационализира“ броя на персонала

Мъск ще „оздравява“ Twitter и ще „рационализира“ броя на персонала Снимка: стопкадър видео

Илон Мъск е разказал на служителите в Twitter, че компанията трябва да бъде „оздравена“ и да премине през „рационализация на броя на служителите“

 Той обяви това, докато говори чрез видеовръзка на планирана среща на персонала, пише Financial Times, позовавайки се на източник, запознат със ситуацията.

Мъск намекна за възможни съкращения и преструктуриране, като отбеляза, че разходите на компанията в момента надвишават приходите, казва източникът.

Според изданието, служителите имат опасения, че стилът на   Мъск може да не съответства на по-свободните политики на Twitter за работния процес.

По-специално, Мъск наскоро настоя служителите на Tesla да прекарват поне 40 часа седмично в офиса или да напуснат работа.

Twitter също така увери по време на пандемията от коронавирус, че служителите могат да „работят от вкъщи на пълен работен ден завинаги“, ако пожелаят. Източникът е казал, че Мъск „малко е смекчил“ позицията си, като е подчертал, че „отличните служители на Twitter ще могат да работят дистанционно“.

Освен това Мъск е на мнение, че очаква да увеличи броя на потребителите на социалните мрежи до 1 милиард и изрази мнение, че в платформата трябва да бъдат разрешени и „доста скандални“ публикации.

Източник на Financial Times, запознат с документа, казва, че в ранна презентация, която Мъск е направил пред инвеститорите, е посочил, че ще се стреми да удвои приходите й до 24,6 милиарда долара до 2028 г.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: