В най-големия американски магазин служителите се отчитат за всяка свободна минута

В най-големия американски магазин служителите се отчитат за всяка свободна минута Снимка: ferra.ru

Тук влиза дори отиването до тоалетната

В нов документ, получен от Motherboard, се съдържа подробна информация за това как Amazon проследява и отчита всяка минута от "свободното от работа време" (което тя нарича TOT), с помощта на радиочестотни ръчни скенери, които служителите на склада използват за проследяване на пратките на клиентите.

За това съобщава Vice.

Документите показват, че работниците могат да получат писмено предупреждение за натрупване на 30 минути свободно време на ден веднъж в рамките на една година. Те могат да бъдат уволнени, ако натрупат 120 минути неработно време за един ден или ако натрупат 30 минути неработно време в три различни дни в рамките на една година. 

Примерите и образците от електронни таблици, публикувани в документа показват, че Amazon проследява с точност до минута количеството време, прекарано от отделни работници в тоалетната и такива "нарушения", като например, разговор с друг служител на Amazon, преминаване на грешен етаж на склада или неотчетен 11-минутен период, когато работникът "не си спомня" какво точно е правил.

Всяка смяна "мениджърите ще използват ТОТ, за да идентифицират и ангажират с работа главния нарушител", се казва в ръководството. Като пример Amazon демонстрира кратко описание на това как мениджърът може да поиска от служителите си да докладват колко дълго са използвали тоалетната в определени часове на деня: "Служителят на Amazon разбира процеса. АА заявява, че е бил в тоалетната в течение 10 ТОТ. Инструктирал съм АА за политиката на ТОТ".

В един от документите Amazon обяснява на служителите целта на своята политика за ТОТ, като казва, че "ангажиментът на работниците в изпълнението на възложените задачи е от решаващо значение за това, компнията да е най-ориентираната към клиентите компания на Земята".

Amazon не е отговорила на молбата за коментар, ккто и на въпроса дали тези правила се прилагат в склада на JFK8  или в други складове на Amazon в цялата страна.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: