Цената на петрол Brent се покачи над 120 долара за барел

Цената на петрол  Brent се покачи над 120 долара за барел Снимка: https://pixabay.com/

Котировките на петрола се повишават в понеделник, цената на Brent се покачи над 120 долара за барел заради очакванията за облекчаване на карантинните ограничения в Китай

Властите в Шанхай обявиха, че всички производствени предприятия в града ще могат да възобновят дейността си от юни, съобщи Bloomberg. Пекин заяви, че разпространението на коронавирус в китайската столица е взето под контрол.

Европейските страни продължават да обсъждат възможността за налагане на ембарго върху доставките на руски петрол в региона. В неделя не беше   постигнато споразумение за друг пакет от санкции срещу Русия, поради отказа на Унгария да подкрепи това решение и преговорите ще продължат тази седмица.

Източник на Bloomberg в ръководството на ЕС обаче смята, че споразумение между европейските държави все още е възможно и може да бъде постигнато в следващите дни.

Както вече Кеш прогнозира, тази сутрин юлските фючърси на Brent се повишиха с $0,77 (0,64%) на лондонската борса ICE Futures до $120,2 за барел. В петък Brent поскъпна с 2,03 долара (1,7%) до 119,43 долара за барел. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: