Тръмп смята, че цена на петрола 30-40 долара за барел ще спре конфликта в Украйна

Тръмп смята, че цена на петрола 30-40 долара за барел ще спре конфликта в Украйна Снимка: https://pixabay.com/

Руската валута расте на фона на много високата цена на петрола, заяви бившият президент на САЩ Доналд Тръмп

Според него понижаването на цената на петрола до $30-40 за барел ще доведе до това, че конфликтът в Украйна ще приключи. Той също така обвини настоящите власти в САЩ, че заради техните изявления и действия ситуацията в Украйна се е влошила и сега има заплаха от трета световна война.

Не знам дали следите руската валута, но в момента тя е достигнала връх заради високата цена на петрола... Русия прави състояние от това колко скъпо се продава петрол“, заяви  Тръмп пред поддръжници в щата Уайоминг.  Според него „ако искате да спрете тази война, трябва да намалите цената на петрола до 30-40 долара за барел“.

По време на речта си бившият президент припомни също, че по време на управлението му „нищо не е било загубено“, визирайки териториите на бившите републики на СССР.

„Не забравяйте, че при Буш-младши те загубиха Грузия. При Обама те загубиха Крим, а при Байдън загубиха всичко“, каза той. Според него, ако сега беше президент,  САЩ щяха да произвеждат повече петрол, отколкото Русия и Саудитска Арабия взети заедно.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: