Ден на отворените врати в Столичната библиотека и безплатни читателски карти

Ден на отворените врати в Столичната библиотека и безплатни читателски карти

Днес Столична библиотека отбелязва празника на българските библиотекари с Ден на отворените врати

По този повод през целия ден библиотеката на София ще подарява безплатни едногодишни читателски карти на всички желаещи.

Институцията посреща Деня на библиотекаря – 11май, със 72 хил. души читателска аудитория, от която 5 хил. нови читатели от началото на тази година, с над 150 хил. раздадени книги за 4 месеца и новооткрит модерен пети филиал на библиотеката в София– в район „Овча купел“.

За посетителите на събитието Столична библиотека ще покаже на гостите тематичната изложба „Библиотеката на София разказва“, която е събрала в себе си богатото книжно наследство на София, запазено за бъдещите поколения.

Официални гости ще бъдат известни творци – ГеоргиГосподинов, Калин Терзийски, Мирела Иванова, Владимир Зарев, проф. Михаил Неделчев, Силвия Чолева, Иван Ланджев, саксофонистът Иван Бороджиев и други, като ще представят стихове, послания и музика.

Любимите автори ще подаряват на читателите свои нови книги с автографи. От библиотеката канят столичани и гости на столицата да се присъединят към празника, който ще бъде с начален час 17:30 часа, а мястото е пл. Славейков в София.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: