Паника на летището в Тел Авив заради странен сувенир

Паника на летището в Тел Авив заради странен сувенир

Проверката за сигурност показала неексплоадирал артилерийски снаряд в един от куфарите на американско семейство.

Видео, публикувано в социалните медии от израелската обществена радио и телевизионна корпорация Kan, показва хора, залегнали или бягащи от мястото на инцидента в зоната за регистрация на летище „Бен Гурион” в четвъртък вечер. 

Един пътник се е наранил, падайки в суматохата на транспортната лента за багаж, докато се опитвал да избяга. Пострадалият е откаран в болница, съобщиха израелските власти.

Според информацията, детето на американско семейството е намерило боеприпаса при посещение на Голанските възвишения и помолило родителите си да го вземат като сувенир, като го опаковат в багажа си.  При откриването на снаряда, охраната е разпоредила на пътниците да опразнят района. След разпит, при който службите за сигурност не са установили умисъл,  семейството е взело полета си, съобщава ВВС.

Израел превзе по-голямата част от Голанските възвишения от Сирия по време на Шестдневната война през 1967 г. и следващата през 1973 г. Останки от бойните действия в конфликтите все още могат да се намерят в района, контролиран в голямата си част от израелските въоръжени сили.

Смята се, че най-голямото международно летище на Израел - „Бен Гурион” край Тел Авив, е с едно от най-високите нива на сигурност в света. Превозните средства и пътниците преминават през проверки за сигурност, преди да стигнат до терминала и зоната за регистрация. Трафикът на летището в момента е особено натоварен, заради множеството туристи, отпътуващи от страната след празниците на трите религии.

След поредицата от смъртоносни атаки в цялата страна през последните седмици, Израел повиши нивото на сигурност.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: