Започнаха да тестват сателитния интернет Starlink на Илон Мъск в самолети

Започнаха да тестват сателитния интернет Starlink на Илон Мъск в самолети Снимка: ferra.ru

Засега само в една авиокомпания

По данни на The Wall Street Journal, авиокомпанията Delta Airlines е започнала да тества спътниците Starlink на SpaceX за излъчване на Wi-Fi за своите пътници на борда на самолета.

Изпълнителният директор на Delta Ед Бастиан разкри в интервю за The Wall Street Journal, че авиокомпанията провежда "изследователски тестове" на технологията на Starlink, но не предостави повече подробности по въпроса.

SpaceX възнамерява да изпрати 42 000 сателита в ниска околоземна орбита, в рамките на нарастващата мега констелация на интернет. Сателитите са предназначени за осигуряване на широколентов интернет в отдалечени части на света. Към днешна дата компанията SpaceX е пуснала в орбита 2335 спътника.

Според съобщенията, SpaceX води преговори с няколко авиокомпании за предоставяне на Wi-Fi услуги в самолетите. През юни 2021 г. вицепрезидентът на SpaceX за Starlink Джонатан Фелер заяви на срещата на върха Connected Aviation Intelligence Summit, че компанията планира да премине към търговски интереси до края на годината.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: