Известен анализатор прогнозира приключване на войната в Украйна

Известен анализатор  прогнозира приключване на войната в Украйна

Нийл Фъргюсън, американски военен анализатор, предположи, че войната в Украйна може да приключи през следващите пет седмици

Причината за това е, че руските военни твърде много се нуждаят от почивка.

Преди време американският военен анализатор Нийл Фъргюсън написа статия, в която предлага няколко варианта за развитие на събитията в Украйна. Обсъждайки тази тема, специалистът добави, че повечето войни не траят дълго, така че руско-украинската война също няма да продължи дълго.

Фъргюсън добави, че през 1996 г. Д. Скот Бенет и Алън К. Стам III публикуват статия, в която се посочва, че средната продължителност на войните между 1816 и 1985 г. е само 15 месеца. Повечето от всички тези войни, които бяха предложени в извадката, продължиха по-малко от шест месеца.

Около една четвърт бяха завършени за по-малко от два месеца. В същото време много малко войни са продължили повече от две години. Ето защо вероятността от ранен край на войната в Украйна е много голяма.

Анализаторът подчертава, че Русия не може напълно да постигне дори малки победи в тази война, така че Путин вероятно няма да рискува да развие по-сериозен конфликт.

Съответно нашествието на агресорите ще приключи след около пет седмици. През това време или руските войски ще могат да обкръжат Донбас, или ще бъдат изправени пред сериозно поражение. Специалистът е сигурен, че войниците на Руската федерация трябва да си починат и скоро отново няма да бъдат готови за нова битка.

https://focus.ua/

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: