Деца от Кюстендил нарисуваха бял гълъб – символ на мира

Деца от Кюстендил нарисуваха бял гълъб – символ на мира

Малките кюстендилски активисти от школата "Новите майстори" нарисуваха огромен бял гълъб, който заблестява в града на 3-ти март

Рисунката е разположена на площ от един декар, а материалът, с който е нарисувана е боя на варова основа. Това означава, че произведението им няма да бъде лесно изтрито от метеорологичните условия навън. 

20 деца от школата са взели активно участие, а случайните минувачи с удоволствие им помагали. Организаторът на инициативата и учител по изобразително изкуство Евгени Серафимов, коментира:

В момента братя християни се избиват, а е време за покаяние. Гълъбът всъщност е този, който донася маслиновата клонка и съобщава на Ной, че потопът е свършил. Точно това е и нашата молитва – тозипотоп да свърши завинаги! Ние сме толкова объркани. За мир не бяхме говорили толкова отдавна, колкото не бяхме говорили и за здраве преди пандемията. Войната е един вирус, който се надяваме да не се превърне в пандемия. Това е нашата молитва за мир и тя е по-мощно оръжие от онези, които гледаме по телевизията. 

Белите гълъби са наистина най-красивият символ и нашите предци са знаели това. Уважението, проявено към белите гълъби, датира от много векове и ние продължаваме да почитаме тази красива птица и днес.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: