Байдън заяви, че алтернатива на санкциите срещу Русия е Трета световна война


Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че алтернатива на въвеждането на мащабни санкции срещу Русия ще бъде началото на Трета световна война

Съединените щати, Европейският съюз и редица други държави наложиха санкции срещу Русия в отговор на началото на военната операция в Украйна.

Имате две възможности – да започнете Трета световна война, да влезете във война с Русия буквално, или втората е да се уверите, че страна, която действа така в противоречие с международното право, в крайна сметка ще плати цената за това, което направи“, заяви Байдън за политическия  интервюиращ Брайън Тайлър Коен.

Президентът отбеляза, че няма санкция с мигновено действие. „Не е като да санкционирате някого и да кажете, че вече не можете да бъдете президент на Русия“, каза Джо Байдън.

Но аз мисля, че тези санкции, знам, че тези санкции са най-мащабните санкции в историята, икономически и политически санкции“, каза американският президент.

На 24 февруари Русия започна специална военна операция в Украйна. Тогава Западът въведе нови ограничителни мерки. Под санкциите попаднаха големи руски банки, представители на руския политически елит и членове на техните семейства. Въведени са ограничения срещу авиокомпаниите Аерофлот, Руските железници. 

Руският президент Владимир Путин и руският външен министър Сергей Лавров също попаднаха  в черния списък.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: