Принц Чарлз се готви за коронацията си

Принц Чарлз се готви за коронацията си Снимка: Keystone Press Agency / globallookpress.com

Принц Чарлз се готви да смени майка си Елизабет II на престола

В разговор със СМИ кралските експерти казват, че Комитетът за организиране на коронацията на Чарлз сега се събира всеки месец, съобщава "ФедералПресс".

"Това ще бъде "умалена" монархия, която ще видят народът и малка част от семейството. Няма да се изненадам, ако след това видя само Чарлз и Камила, Кейт и Уилям и техните деца на балкона на Бъкингамския дворец", заяви пред медиите източник в двореца.

Както казват експертите, Чарлз възнамерява драстично да намали разходите по коронацията. Той иска да се откаже от големия парад, от изобилието от диаманти по униформите и от поканите към представителите на всички страни, които някога са били част от Британската общност. Гостите ще бъдат не повече от две хиляди (срещу осем хиляди на коронацията на майка му). Дори не всички роднини ще бъдат поканени. По-конкретно, не е известно дали принц Хари и Меган Маркъл ще бъдат поканени. Херцогът на Съсек е възмутен, че втората съпруга на баща му ще получи титлата кралица.

Казват, че Чарлз възнамерява да използва по-скромна корона за церемонията. Още едно нововъведение, което Чарлз иска да организира, е едновременната коронация на Камила Паркър-Боулс. Принцът на Уелс не вижда смисъл да организира празненство два пъти.

"Работата освен това е и във възрастта. Все пак това е тежко мероприятие", обясняват решението на Чарлз експертите.

В общи линии коронацията на Чарлз се характеризира по следния начин: "по-кратко, по-рано, по-малко, по-евтино", пише порталът woman.ru. 

Събитието е планирано за първата година от изпълнението на Чарлз на задълженията му на монарх.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: