Поискаха от Coca-Cola по-амбициозни цели за опазване на природата

Поискаха от Coca-Cola по-амбициозни цели за опазване на природата Снимка: ferra.ru

Искът дойде от страна на GreenPeace

Coca-Cola обяви решението си да направи поне 25% от опаковките си рециклируеми до 2030 г. Въпреки това, на организацията GreenPeace й се иска този процент да бъде двойно по-голям.

Това се съобщава на официалния сайт на екоорганизацията GreenPeace.

Компанията Coca-Cola произвежда повече от 120 милиарда пластмасови бутилки годишно, за което за четвърта поредна година е наречена "най-лошият замърсител на околната среда в света с пластмаси",  съдейки по резултатите от одита на фирмата Break Free from Plastic.

В отговор на зявлението за промяна на състава на бутилките, ръководителят на глобалния корпоративен клон на "Грийнпийс"в САЩ за пластмаса Кейт Мелгес заяви, че това е дългоочаквана стъпка в правилната посока, "която другите компании трябва да последват".

Въпреки това, на GreenPeace цифрата от 25% им се струва твърде малка.

"Coke  може да развие лидерството си, като удвои задълженията си до 50% към 2030 г. Приемайки решение за повторно използване, Coke има възможност да накара големите марки да се откажат от зависимостта си от пластмасовите опаковки за еднократна употреба в полза на една нисковъглеродна, безотпадъчна икономика, от която нашата планета, общности и климат отчаяно се нуждаят", заявиха от екоорганизацията.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: