Евросъюзът съгласува антируските санкции в случай на агресия срещу Украйна

Евросъюзът съгласува антируските санкции в случай на агресия срещу Украйна

Европейският съюз се договори за редица санкции, които ще бъдат приложени много бързо в случай на руска агресия срещу Украйна

Това съобщи испанският министър на външните работи, ЕС и сътрудничество  Хосе Мануел Албарес Буено.

„Ние, европейските партньори, вече се договорихме за редица много важни санкционни мерки, които ще бъдат приложени много бързо, ако такава военна агресия срещу Украйна се случи.

Разбира се, това не е сценарий, който бихме искали да видим, но ние сме готови за това заедно", каза Албарес на пресконференция с украинския външен министър Дмитро Кулеба.

В същото време министърът обърна внимание, че тези санкции няма да бъдат въведени предварително, тъй като те са предупреждение към Руската федерация.
 

"Тези санкции няма да бъдат наложени предварително, те са предупреждение. Нашата цел е да намерим решения, които да защитават сигурността на всички европейски държави, като същевременно защитават принципите, на които се основава международното право - това е суверенитет, териториална цялост на държавите, забрана за използване на сила или забраната за заплахата да се използва сила“, обясни Албарес.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: