На какви технологии на бъдещето ще станат свидетели родените през 2000-те години

На какви технологии на бъдещето ще станат свидетели родените през 2000-те години Снимка: ferra.ru

Изданието The Next Web изброи технологиите, на които може да стане свидетел съвременното поколение Z - от медицинските нанороботи до светлинните двигатели, които изкривяват самото пространство.

Нанороботи

Това са миинатюрни машини, функциониращи на клетъчно ниво, способни да възстановяват тъкани, да унищожават патогенни нарушители и да доставят необходимите нанолекарства. Това не означава непременно запълване на кръвоносната ни система с трилиони микроскопични парченца метал и силиций. Най-вероятно учените ще могат да превърнат сегашните бактерии в роботи, способни да изпълняват кодови функции в нашето тяло. Възможно, благодарение на тях ще можем да увеличим продължителността на нашия живот.

Друга технология, която може да повлияе на безброй човешки животи, е термоядрената енергия. За щастие вече сме на прага на решаването на този проблем, съдейки по новините от Китай. С малко късмет, когато внуците на поколението Z станат достатъчно големи, за да шофират, човечеството ще усъвършенства технологията до най-високо ниво, смята изданието.

Квантови компютри

Според изданието, ако можем да накараме класическите алгоритми да се научат да управляват автомобили, то можем да си представим, че ще успеем и да получим квантови суперкомпютърни клъстери, използващи огромно количество данни и обработващи тази информация с почти мигновена скорост.

Известно е, че човечеството изпитва потребност от висока скорост. И ако някога у нас се появи намерение да видим други звезди, освен Слънцето, ще ни трябват космически кораби, способни да се движат много, много бързо. Или, вместо да се движим по-бързо, ние теоретично ще можем да използваме странностите на Вселената и да се преместваме през изкривени пространства с екзотични времемеви свойства, но това все още не е толкова близка технология. Това се нарича уарп двигател.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: