Самолети без пътници летят в Европа заради коронавируса

Самолети без пътници летят в Европа заради коронавируса Снимка: ferra.ru

За да изпълнят условията на регулатора, европейските авиокомпании извършват стотици полети без пътници, като продължават да замърсяват природата

Преди пандемията, съгласно правилата на ЕС, всички авиокомпании бяха задължени да извършват най-малко 80% от планираните полети, за да запазят конкурентоспособността си. По време на пандемията това изискване е намалено до 50%, съобщава Futurism.

За да изпълнят условията на регулатора, европейските авиокомпании извършват стотици полети без пътници, като продължават да замърсяват екологията. И всичко това става на фона на патосната реторика за необходимостта от борба с въглеродния отпечатък.

Германската компания Lufthansa поиска от регулатора на ЕС да намали максимално броя на необходимите полети, но получи отказ. Според авиопревозвача, от началото на зимата вече има 18 хиляди полета без пътници на борда, 3 хиляди се падат на Lufthansa. По този начин един полет от Ню Йорк до Европа води до изхвърляне на почти един тон въглероден диоксид в атмосферата.

Както отбелязва източникът, тази странна бюрокрация предизвиква все по-голямо недоволство в Европа.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: