Една седмица до Коледа - кой не се радва?!

Една седмица до Коледа - кой не се радва?! Снимка: kfor.com

Дните преди Рождество са любим сезон и на Марая Кери

Вече 25 години певицата печели луди пари от коледния си супер хит „All I Want For Christmas Is You“. На някои може да се струва леко сладникава, но това е една от много малкото коледни песни, която не залага директно на семейни ценности, чудеса на доброто и коледни вълшебства. Песента е прочувствен любовен романс и както говори заглавието („Всичко, което искам за Коледа, си ти”), кипи от страсти и емоции. 

Автори и продуценти на парчето са Марая Кери и Уолтър Афансиев (продуцент и на „My Heart Will Go On“ на Селин Дион). Записано е за четвъртия студиен и първи празничен албум на Кери „Merry Christmas”. 

Запознати казват, че коледният хит е записан от раз. Издадена през 1994 г., песента се превърна в коледен стандарт и всяка година се излъчва милиони пъти в ефир. 

Така че, Марая Кери безспорно може да се счита за кралица на Коледа. Според доклад на Business Insider за 2018 г., от песента Кери е спечелила общо над $ 60 милиона, а Celebrity Net Worth изчислява, че парчето печели между $600 000 и $1 милион хонорари всяка година, плюс колосални авторски отчисления от излъчванията в цял свят.

„All I Want For Christmas IsYou“ е най-големият международен хит на Кери, който е оглавявал класациите в 26 страни. През 2019 г. песента за първи път стана № 1 в Billboard Hot 100, 25 години след първото си издание, счупвайки по този начин световния рекорд за най-дълго пътуване до челната позиция. През 2020 г. песента за първи път е № 1 и в Обединеното кралство, след като прекара рекордните 69 седмици в топ 40 на Острова.

Това е най-продаваният коледен сингъл, изпълняван от жена, и един от най-успешните сингли в историята на поп музиката, с над 16 милиона продадени копия.

Богатството на Марая Кери, спечелено през 33-годишната ѝ кариера се оценява общо на $ 520 милиона.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: