Цената на биткойна за първи път в историята надхвърли $67 хиляди

Цената на биткойна за първи път в историята надхвърли $67 хиляди Снимка: https://pixabay.com/

Анализатори прогнозират, че криптовалутата ще премине и прага от 100 хиляди долара, докато JPMorgan определя цената от 35 хиляди долара за справедлива

Курсът на биткойна премина границата от 67 хиляди долара и счупи исторически рекорд, става ясно от данните за търговия на борсата Binance.

На уебсайта на услугата CoinDesk, която събира данни от най-големите платформи за криптовалута, тази нощ цената на криптовалутата бе 67 699 долара.

Миналата седмица криптоаналитикът PlanB прогнозира, че стойността на биткойна ще достигне $98 хиляди през ноември и $135 хиляди през декември. Преди това той правилно прогнозира котировките на криптовалута през август, септември и октомври. Анализаторът е известен с използването на модела S2F, който предполага, че цената на биткойн ще се повиши до 1 милион долара след 2024 г.

От своя страна анализаторите на JPMorgan смятат, че справедливата стойност на биткойна е $35 хил. Те сравняват първата криптовалута със златото и подчертават, че волатилността на цената на дигиталния актив е четири пъти по-висока от тази на благородния метал. Ако колебанията в курса на биткойна  намалеят наполовина, тогава целта от 73 хиляди долара може да се нарече разумна, твърдят експерти.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: