Хакери предричат тъмни времена за света

Хакери  предричат тъмни времена за света Снимка: https://pixabay.com/

Ирански хакер от Arvin Club: настъпват тъмни времена за света

Нарастващата популярност на модела, при който програми за изнудване може да бъдат отдадени под наем за извършване на атаки, ще доведе до влошаване на ситуацията със сигурността по целия свят. Това заяви в интервю за "Lente.ru" главният администратор на иранската хакерска група Arvin Club Aли.

Членът на добре известната киберпрестъпна група Arvin Club прогнозира, че нарастващата популярност на модела за  изнудване  като услуга, ще има пагубен ефект върху сигурността на компаниите по целия свят. Той обясни, че същността на този модел е, че такива програми да се дават под наем на всички. Като плащане за използване на услугата, хакерите вземат част от откупа, който се получава от определена жертва.

Поради това всеки ден в тъмната мрежа се появяват все повече хора, които използват такива програми. Това няма да донесе на света нищо добро. Това са наистина тъмни времена “, каза Али.

В същото време той призова интернет потребителите да подкрепят проекта Tor, който се счита за основен браузър в тъмната мрежа.

Съветвам всички да използват Tor, независимо дали живеят в репресивна страна като моята или САЩ“, каза иранският хакер.

Arvin Club е добре позната иранска общност от  киберпрестъпници, която открива уязвимости в системите за информационна сигурност на компании и организации, след което докладват за тях на своите жертви, настоявайки проблемите да бъдат елиминирани. Ако това не стане, Arvin Club предприема хакерска атака с искане за откуп . Една от последните жертви на групата е университетът в Лайден в Нидерландия.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: