Стефан Янев: Имам готовност да продължа да водя служебен кабинет.

Стефан Янев: Имам готовност да продължа да водя служебен кабинет. Снимка: МС

„Начинът на сглобяване на мнозинства без ясни ангажименти и без ясни приоритети, не вещае дългосрочност на проекта, какъвто и да е той“, заяви министър-председателят Стефан Янев в Плиска

Премиерът подчерта, че когато има правителство, подкрепено от плаващо мнозинство, означава, че държавата влиза в период на непредсказуемост. „Трудно е да прогнозираме колко би издържал такъв тип режим на управление на държавата, което за гражданите, за хората и за бизнеса не е много добре, защото всички ние искаме да имаме предсказуемост в това, което предстои и в това, което можем да очакваме“, категоричен бе министър-председателят.

Стефан Янев изтъкна, че в политиката са важни принципите на управление, за да може реално да бъдат решени проблемите на хората в страната. „Важни са условията и принципите. Неслучайно от позицията, която заемам, от известно време говоря за принципни положения“, посочи още премиерът.

Янев заяви готовността си да продължи да ръководи сегашното служебно правителство. Той обясни, че теоретично е възможно служебният кабинет да продължи като редовен, но дали това ще стане на практика е рано да се обсъжда. „Имам готовност да продължа да водя служебен кабинет. Ако в момента в този парламент партиите не са в състояние да излъчат правителството, логиката е да се отиде на предсрочни избори“, допълни министър-председателят Стефан Янев.

В Плиска премиерът отново призовава народните представители да разгледат предложенията на правителството за промени в държавния бюджет, както и предложените изменения на бюджета на НЗОК и на държавното обществено осигуряване. Той бе категоричен, че промените в тези закони ще позволят страната ни да разполага с допълнителни средства както за функционирането на здравната система в случай на криза, така и за допълнително финансиране на бизнеса и на пенсионерите.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: