NYP: Демоните са се научили да пращат SMS-и, твърди екзорсист

NYP: Демоните са се научили да пращат SMS-и, твърди екзорсист

През последните десет години броят на случаите на обладани от нечиста сила нараства в геометрична прогресия, пише New York Post

70-годишният американски екзорсист Стивън Розети (Stephen Rossetti) твърди, че в САЩ хора са попаднали под игото на демони.  

Според свещеника през последните десет години броят на случаите на обладани от нечиста сила нараства в геометрична прогресия. Той е убеден, че в близко бъдеще ситуацията само ще се усложнява още повече. 

Розети разказва за няколко случая, с които си е имал работа. Веднъж се наложило да работи с жена, обладана от бесове. Тя се обърнала към Розети, след като на гърба й се появил прогорен обърнат кръст. В същото време нейният баща започнал да получава от демоните язвителни SMS, в които се казвало, че неговата дъщеря сега принадлежи на тях. 

Било изяснено, че съобщенията идвали от телефона на обладаната, но по думите на свещеника няма доказателства, че ги е изпращала жената. След дълга борба свещеникът успял да освободи жената от бесовете. 

Розети описва поведението на демоните по следния начин: „Те тропат по вратите, включват и изключват телевизорите, заставят жертвите си да говорят на неразбираеми древни езици, дори предизвикват неконтролируем вой у кучетата и даже – изплюване на чужди предмети от устата.” За предпазване от обладаване той съветва в домовете си хората да държат разпятие, икони, светена вода, свещени реликви, Библия, броеници.

С прогонване на демони Стивън Розети (на снимката) се занимава от 1999 г. Той е преминал обучение в Рим и САЩ при старши екзорсист. По думите на свещеника за тази работа го е избрала самата Пресвета Дева. 

През миналия месец от печат излезе неговата книга „Дневник на американския екзорсист. Демони, обладаване и съвременната битка срещу древното зло”. 

Уикипедия: Екзорсизъм е практика за изгонване на демони или други зли духове от човек или място, където те съществуват. Екзорсизмът се практикува от древни времена и се изпълнява и до днес в много държави.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: