Биткойнът продължи да поевтинява устойчиво

Биткойнът продължи да поевтинява устойчиво Снимка: pixabay

Цената на първата криптовалута падна под $ 32,5 хил., а за последния месец и половина стойността на актива спадна наполовина

Във вторник сутринта, 8 юни, курсът на биткойна падна до $ 32,3 хил., показват данните на световните криптоборси. Малко по-късно първата криптовалута се търгуваше на цена $ 32,6 хил., като през изминалия ден поевтиня с 10%. Цената на актива се доближава до локалния минимум от $ 30 хиляди, установен на 19 май.

Последната вълна на спад се засили, след като американските власти върнаха 63,7 биткойни на стойност около 2,3 милиона долара, които бяха платени от тръбопроводната компания Colonial Pipeline като откуп на хакери. Заместник-директорът на ФБР Пол Абът отбеляза, че правоохранителните органи са конфискували част от сумата, платена на хакерите, от крипто портфейла на DarkSide групата.

Също вчера милиардерът и бивш президент на САЩ Доналд Тръмп разкритикува биткойна. Той нарече първата криптовалута измама и призова американските власти много строго да регулират циркулацията на цифрови активи в страната. 

Тръмп обясни неприязънта си към биткойните с това,  че криптовалутата се конкурира с щатския долар, който според него трябва да се превърне във „валутата на света“.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: